Search found 18 matches

by XpertXP
Mon Mar 30, 2020 5:32 pm
Forum: Hardware / Modding
Topic: Pluto HDMI board audio issue
Replies: 4
Views: 215

Re: Pluto HDMI board audio issue

A little more digging reveals that using the ANALOG output on the GameCube plays no audio as well.

This is looking to be an actual gamecube MLB issue. Anyone have any insight as to where to start?

Thanks
by XpertXP
Mon Mar 30, 2020 3:14 pm
Forum: Hardware / Modding
Topic: Pluto HDMI board audio issue
Replies: 4
Views: 215

Re: Pluto HDMI board audio issue

I removed the board completely and resoldered it. I have done over 10 of these boards and have not ever experienced this before. Do you happen to know which pins exactly the audio is being routed from on the GC board as well as the pluto?
by XpertXP
Fri Mar 27, 2020 4:26 pm
Forum: Hardware / Modding
Topic: Pluto HDMI board audio issue
Replies: 4
Views: 215

Pluto HDMI board audio issue

Hi all, I have an older Pluto board installed in a GameCube, its running version 2.4a. After wiring it up, im not getting any audio at all, even with Enhanced DVI mode enabled. i have tried different HDMi cables as well as different displays. Its only happening with this Pluto board, my other GameCu...
by XpertXP
Wed Sep 04, 2019 3:31 pm
Forum: Hardware / Modding
Topic: How do I update the Pluto 2 HDMi Board?
Replies: 1
Views: 916

How do I update the Pluto 2 HDMi Board?

I have a Pluto 2 HDMI board installed in my gamecube. What parts do I need to perform the firmware update? Im currently on 2.4b and would like to have the latest FW installed.

Thanks in advance.
by XpertXP
Fri Apr 27, 2018 9:07 pm
Forum: Softmods
Topic: Splinter Cell Game Exploit
Replies: 29
Views: 28183

Re: Splinter Cell Game Exploit

Extrems wrote:You can use it to load Swiss from the SD card, but there are other options that are even smaller.
How? What files do I need, can you elaborate?
by XpertXP
Fri Apr 27, 2018 5:09 pm
Forum: Softmods
Topic: Splinter Cell Game Exploit
Replies: 29
Views: 28183

Re: Splinter Cell Game Exploit

Extrems wrote:Game Boy Interface is currently 29-33 blocks.
The GameBoy interface can load ISO's? Im trying to get Swiss loaded up to run ISOs from the SD card.
by XpertXP
Fri Apr 27, 2018 12:10 am
Forum: Softmods
Topic: Splinter Cell Game Exploit
Replies: 29
Views: 28183

Re: Splinter Cell Game Exploit

Alright, i was able to move over the exploit file, but the boot.gci, its too big to fit on the memory card, i have a 59 block memory card. And the smallest boot.gci i found was 1MB.
by XpertXP
Sun Apr 22, 2018 4:39 pm
Forum: Softmods
Topic: Splinter Cell Game Exploit
Replies: 29
Views: 28183

Re: Splinter Cell Game Exploit

Extrems wrote:Nope. You need an actual GameCube Memory Card.
I have a GameCube Memory card and I have a GameCube memory card that accepts SD cards.....
by XpertXP
Sun Apr 22, 2018 3:53 am
Forum: Softmods
Topic: Splinter Cell Game Exploit
Replies: 29
Views: 28183

Re: Splinter Cell Game Exploit

Extrems wrote:An SD Card Adapter is not a GameCube Memory Card.
what in the world are you talking about????

I have a gamecube memory card that accepts SD cards, isn't that whats required?
by XpertXP
Sun Apr 22, 2018 1:12 am
Forum: Softmods
Topic: Splinter Cell Game Exploit
Replies: 29
Views: 28183

Re: Splinter Cell Game Exploit

Bump

Still not having any luck here.......keeps telling me "Another device is inserted......" and will not let it read the memory card....help....
by XpertXP
Sun Apr 22, 2018 1:02 am
Forum: Softmods
Topic: Home Bros.
Replies: 64
Views: 96480

Re: Home Bros.

Can anyone tell me how to set this up for the Splinter Cell Exploit? I have no clue where to start.
I have the files downloaded from the other post, just no idea what to do next.
Thanks
by XpertXP
Wed Apr 18, 2018 4:28 pm
Forum: Softmods
Topic: Splinter Cell Game Exploit
Replies: 29
Views: 28183

Re: Splinter Cell Game Exploit

Can anyone post the exact files needed on the SD card to pull this off on a GameCube with an Memory card SD adapter?

Thanks.
by XpertXP
Fri Mar 30, 2018 2:17 pm
Forum: Welcome
Topic: Sending private messages
Replies: 1
Views: 2098

Sending private messages

I sent two private messages and they are in my outbox, I dont see them in the Sent folder. How do I get these messages to send?

Thanks
by XpertXP
Thu Mar 29, 2018 2:21 pm
Forum: Support
Topic: Controller port 1 not working.
Replies: 7
Views: 2405

Re: Controller port 1 not working.

I have resolved the issue. Pin 94 from the Pluto board going to the GC motherboard was not making a good connection. Used the alternate solder point on the GC motherboard and the issue has been resolved.

Thanks again for the support.

Thread may be closed.
by XpertXP
Wed Mar 28, 2018 1:24 pm
Forum: Support
Topic: Controller port 1 not working.
Replies: 7
Views: 2405

Re: Controller port 1 not working.

You forgot to mention something important. https://assemblergames.com/threads/gamecube-controller-port-1-not-working.68998/ The issue is likely with GCVideo DVI's controller tap. Yes, you are absolutely right. I forgot to mention that, sorry! Im going to use the alternate Controller connection as m...
by XpertXP
Tue Mar 27, 2018 7:51 pm
Forum: Support
Topic: Controller port 1 not working.
Replies: 7
Views: 2405

Re: Controller port 1 not working.

boredomca wrote:Can you upload pictures of the mobo
Yes, I will do so either later tonite or tomorrow. Im at work currently :)

Thanks for the help!
by XpertXP
Tue Mar 27, 2018 6:27 pm
Forum: Support
Topic: Controller port 1 not working.
Replies: 7
Views: 2405

Re: Controller port 1 not working.

Controller Port one is the most used. It's possible that the connection on the dongle is a bit worn and not making a proper connection with the worn first port. I would test with another controller, if it works fine then it's the dongle and would only require reshaping the pins I already tested it ...
by XpertXP
Tue Mar 27, 2018 4:25 pm
Forum: Support
Topic: Controller port 1 not working.
Replies: 7
Views: 2405

Controller port 1 not working.

Controller port 1 will not register any commands on the screen in gameplay or in the menus. With a Wavebird connected, when I press the controller buttons, it registers on the dongle that they are being pressed (the dongle illuminates), that would mean the port is getting power I would assume. Ports...