Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Discuss emulation on the Gamecube here
User avatar
Andross89
Posts: 172
Joined: Sun May 25, 2014 10:02 pm

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by Andross89 » Wed Jul 11, 2018 9:37 am

emu_kidid wrote:
Wed Jul 11, 2018 5:25 am
I didn't even know this was a thing, I'll have a look at some point.
I tried the resolution 316X224 and 224X316 without success as well. I'm using Paint. Always worked with Genesis Plus GX. The problem is turning the console on and off until I find the right setting. My GameCube does not deserve this ...
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4604
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by emu_kidid » Wed Jul 11, 2018 12:38 pm

Andross89 wrote:
Wed Jul 11, 2018 9:37 am
emu_kidid wrote:
Wed Jul 11, 2018 5:25 am
I didn't even know this was a thing, I'll have a look at some point.
I tried the resolution 316X224 and 224X316 without success as well. I'm using Paint. Always worked with Genesis Plus GX. The problem is turning the console on and off until I find the right setting. My GameCube does not deserve this ...
Try 512x512 loadpath/covers/romname.png (romname = the same name you see in the browser). Let me know if it works, I'd be keen to see it.
Image
User avatar
Andross89
Posts: 172
Joined: Sun May 25, 2014 10:02 pm

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by Andross89 » Wed Jul 11, 2018 4:28 pm

emu_kidid wrote:
Wed Jul 11, 2018 12:38 pm
Try 512x512 loadpath/covers/romname.png (romname = the same name you see in the browser). Let me know if it works, I'd be keen to see it.
Did not work. It always displays some vertical stripes with the most predominant color of the image. I do not know is the resolution limit or the Paint version is not compatible. Or both.
niuus
Posts: 66
Joined: Fri May 20, 2016 2:03 am

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by niuus » Thu Nov 07, 2019 5:08 pm

Hi @emu_kidid! Will this be updated to include the reading from the SD2SP2 adapter? I'd love to include it in https://github.com/niuus/Snes9xRX
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4604
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by emu_kidid » Thu Nov 07, 2019 10:26 pm

Yeah I can add it in.
Image
User avatar
hypermuffin
Posts: 4
Joined: Sun Mar 01, 2015 6:55 pm

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by hypermuffin » Thu Nov 14, 2019 7:25 pm

Thank you for your work on this @emu_kidid!

I was wondering what I should change on the settings file to make it run at 240p. I'm using component cables on a CRT and it automatically boots at 480p (which my display doesn't support).
niuus
Posts: 66
Joined: Fri May 20, 2016 2:03 am

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by niuus » Mon Nov 25, 2019 4:00 pm

emu_kidid wrote:
Thu Nov 07, 2019 10:26 pm
Yeah I can add it in.
thanks as always, emu_kidid
krrroon
Posts: 3
Joined: Wed Dec 04, 2019 7:55 am

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by krrroon » Wed Dec 04, 2019 7:56 am

emu_kidid wrote:
Thu Nov 07, 2019 10:26 pm
Yeah I can add it in.
would also love this. sd2sp2 support and 240p please :)
pomka85
Posts: 3
Joined: Tue Dec 24, 2019 6:18 pm

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by pomka85 » Tue Dec 24, 2019 6:30 pm

Hello dear gc-forever community, I need your help to run the snes9xgx Emulator on my modded Gamecube. The Gamecube have the Wiikey Fusion Chip with a SD Card reader. From the SD Card I load the swiss software. In swiss I have the option to run any DOL file. In my case I try to load the snes9xgx DOL file. After I load the File the emulator crashes with the message “Exception DSI Occurred!“. What am I doing wrong? Thanks in advance for your help an merry christmas.
niuus
Posts: 66
Joined: Fri May 20, 2016 2:03 am

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by niuus » Tue Dec 24, 2019 10:46 pm

pomka85 wrote:
Tue Dec 24, 2019 6:30 pm
Hello dear gc-forever community, I need your help to run the snes9xgx Emulator on my modded Gamecube. The Gamecube have the Wiikey Fusion Chip with a SD Card reader. From the SD Card I load the swiss software. In swiss I have the option to run any DOL file. In my case I try to load the snes9xgx DOL file. After I load the File the emulator crashes with the message “Exception DSI Occurred!“. What am I doing wrong? Thanks in advance for your help an merry christmas.
If you'd like, try my latest release:
https://github.com/niuus/Snes9xRX/releases/tag/v4.6.0
I'm curious to see if it works in your scenario.
pomka85
Posts: 3
Joined: Tue Dec 24, 2019 6:18 pm

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by pomka85 » Wed Dec 25, 2019 3:01 pm

Hello niuus, with your version I have the same issue. The picture of the black screen you will find in this link: https://www.bilder-upload.eu/bild-a2f3c ... 1.jpg.html
niuus
Posts: 66
Joined: Fri May 20, 2016 2:03 am

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by niuus » Wed Dec 25, 2019 3:50 pm

pomka85 wrote:
Wed Dec 25, 2019 3:01 pm
Hello niuus, with your version I have the same issue. The picture of the black screen you will find in this link: https://www.bilder-upload.eu/bild-a2f3c ... 1.jpg.html
Weird. I went ahead and gave it a try with the latest Swiss version just in case (743), used the specific Snes9x RX GCN dol, it loaded fine. Are you maybe forcing any special settings on your Swiss config?
pomka85
Posts: 3
Joined: Tue Dec 24, 2019 6:18 pm

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by pomka85 » Wed Dec 25, 2019 4:31 pm

niuus wrote:
Wed Dec 25, 2019 3:50 pm
pomka85 wrote:
Wed Dec 25, 2019 3:01 pm
Hello niuus, with your version I have the same issue. The picture of the black screen you will find in this link: https://www.bilder-upload.eu/bild-a2f3c ... 1.jpg.html
Weird. I went ahead and gave it a try with the latest Swiss version just in case (743), used the specific Snes9x RX GCN dol, it loaded fine. Are you maybe forcing any special settings on your Swiss config?
With the latest version of swiss i have the same result. Its realy weird. I bought the console many years ago with the Wiikey / Wasap Fusion chip in it. At first glance I would say that no special settings have been made.
niuus
Posts: 66
Joined: Fri May 20, 2016 2:03 am

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by niuus » Wed Dec 25, 2019 9:23 pm

pomka85 wrote:
Wed Dec 25, 2019 4:31 pm
With the latest version of swiss i have the same result. Its realy weird. I bought the console many years ago with the Wiikey / Wasap Fusion chip in it. At first glance I would say that no special settings have been made.
Well, if you start fresh without a swiss.ini config file, you should be safe. Some conflict with Swiss loading and the chip, i guess? Never read something like that before.
niuus
Posts: 66
Joined: Fri May 20, 2016 2:03 am

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by niuus » Sun Dec 29, 2019 11:45 pm

emu_kidid wrote:
Thu Nov 07, 2019 10:26 pm
Yeah I can add it in.
I gave it a try with this commit:
https://github.com/dborth/snes9xgx/comm ... ec2c88620f
It errored out with:
Image

I am guessing it won't be possible since the SD2SP2 support comes from the newer devkitPPC itself?
niuus
Posts: 66
Joined: Fri May 20, 2016 2:03 am

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by niuus » Mon Dec 30, 2019 3:05 am

pomka85 wrote:
Wed Dec 25, 2019 4:31 pm
With the latest version of swiss i have the same result. Its realy weird. I bought the console many years ago with the Wiikey / Wasap Fusion chip in it. At first glance I would say that no special settings have been made.
Use the 748 release, there was a supposed fix for a regression with Wiikey Fusion.
https://github.com/emukidid/swiss-gc/releases
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4604
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by emu_kidid » Wed Jan 08, 2020 11:32 am

niuus, my PR is here.

I've tested it locally, saving & loading seems fine. You seem to have some other build issues when I tried to build your repo with the latest dkppc/libOGC (that I also addressed).
Image
niuus
Posts: 66
Joined: Fri May 20, 2016 2:03 am

Re: Snes9xGX 4.3.3 GameCube VM

Post by niuus » Sun Jan 12, 2020 2:52 am

emu_kidid wrote:
Wed Jan 08, 2020 11:32 am
niuus, my PR is here.

I've tested it locally, saving & loading seems fine. You seem to have some other build issues when I tried to build your repo with the latest dkppc/libOGC (that I also addressed).
I tip my hat to you, sir. Thanks for your PR!

I think i'll branch it so that the performance penalty associated with the newer devkit does not affect the GCN build, which is more prone to lose FPS because of the limited power (in comparison to the Wii build), maybe the end user could choose between SD2SP2, or max speed possible.
Post Reply