Force 240p for dols in Swiss?

All your console related questions and answers :)
Post Reply
Smashbro29
Posts: 27
Joined: Tue Dec 03, 2013 3:24 am

Force 240p for dols in Swiss?

Post by Smashbro29 » Thu Dec 24, 2015 7:53 am

I recently got to Swiss by way of brosexec and I did it all to play Game Boy Interface in 240p, the issue is I can't seem to figure out how to force 240p for it in Swiss.

I can force it for my retail discs just fine (240p Melee!) but the same method doesn't seem to work for GBI.

I'm using the latest nightly, any advice?
dumbperson
Posts: 3
Joined: Sun Dec 27, 2015 1:57 pm

Re: Force 240p for dols in Swiss?

Post by dumbperson » Sun Dec 27, 2015 2:12 pm

I have a modded gc with a chip AND the SD media launcher with the disc. I can probably just burn a GBI startup disc but I still want to get the SDML working. I've put the files on the SD card and I'm booting the gc but the card won't work. Only my memory card in slot A seems to be active. I used the media launcher disc and booted it up, booted swiss and tried GBI. It's very very nice but I think I'll stick to my 5 level brightness GBA backlight mod. It's the best.
theclaw
Posts: 324
Joined: Tue Dec 13, 2011 12:01 pm

Re: Force 240p for dols in Swiss?

Post by theclaw » Sun Dec 27, 2015 5:01 pm

dumbperson wrote:I have a modded gc with a chip AND the SD media launcher with the disc. I can probably just burn a GBI startup disc but I still want to get the SDML working. I've put the files on the SD card and I'm booting the gc but the card won't work. Only my memory card in slot A seems to be active. I used the media launcher disc and booted it up, booted swiss and tried GBI. It's very very nice but I think I'll stick to my 5 level brightness GBA backlight mod. It's the best.
So SD cards are working in slot A, but not slot B? Sounds pretty odd...

I'd think the cost of SDML is better put toward a chip that supports homebrew without a boot disc.
Unless of course one has multiple gamecubes, nothing beats SDML's portable-ness.
dumbperson
Posts: 3
Joined: Sun Dec 27, 2015 1:57 pm

Re: Force 240p for dols in Swiss?

Post by dumbperson » Sun Dec 27, 2015 9:52 pm

my gamecube memory card works but shouldn't I be able to boot the GC or swiss menu straight from the SD card? I have the xenochip. Or am I forced to use the disc that came with it?
User avatar
megalomaniac
Posts: 2480
Joined: Sun Aug 21, 2011 5:33 am
Location: Drunk in Texas
Contact:

Re: Force 240p for dols in Swiss?

Post by megalomaniac » Mon Dec 28, 2015 6:07 am

xeno requires a DVD to inject its code to read homebrew discs or backup discs
currently there is no way to directly load from SD card with xeno, you will need a swiss DVD
emu_kidid wrote: beer is like WD40 for megalomaniac's brain, gets the gears moving
>>> BadAssConsoles.com <<<

Image Image Image
dumbperson
Posts: 3
Joined: Sun Dec 27, 2015 1:57 pm

Re: Force 240p for dols in Swiss?

Post by dumbperson » Mon Dec 28, 2015 10:55 am

I have the GBI isos but I got an error message when trying to burn them....any tips there? I should be able to boot GBI without swiss, right?
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4485
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Force 240p for dols in Swiss?

Post by emu_kidid » Mon Dec 28, 2015 2:46 pm

Buy a SD card adapter for your GameCube, place GBI.dol and GBI.dcp on there, Swiss will show you an options screen just before booting GBI.dol and there you will be able to select various parameters.
Image
theclaw
Posts: 324
Joined: Tue Dec 13, 2011 12:01 pm

Re: Force 240p for dols in Swiss?

Post by theclaw » Tue Dec 29, 2015 7:42 am

dumbperson wrote:I have the GBI isos but I got an error message when trying to burn them....any tips there? I should be able to boot GBI without swiss, right?
When correctly burnt I don't see why not.
But some Gamecubes can be picky about reading DVD-R.
Post Reply