Broken Contact after desoldering of XenoGC

All your console related questions and answers :)
Post Reply
Der_Blockbuster
Posts: 2
Joined: Fri Feb 16, 2018 8:26 pm

Broken Contact after desoldering of XenoGC

Post by Der_Blockbuster » Wed Feb 21, 2018 1:24 am

Hello, I installed the Modchip directly on to the bord. Got a Red LED which didnt change.
Now I tried to desolder it(i suck at soldering and it was a pain in the ...
Now I noticed a contact which came off.
Is it fixable?
(pic attached)
thx ^^
Attachments
Unbenannt-1.jpg
(851.47 KiB) Not downloaded yet
User avatar
Streetwalker
Posts: 1623
Joined: Mon Dec 30, 2013 7:50 am
Location: Israel

Re: Broken Contact after desoldering of XenoGC

Post by Streetwalker » Wed Feb 21, 2018 1:40 am

You'll have to use wires. You can try to scrape the solder mask away from that via and solder directly to it or find an alternative solder point on the other side of the PCB.
Der_Blockbuster
Posts: 2
Joined: Fri Feb 16, 2018 8:26 pm

Re: Broken Contact after desoldering of XenoGC

Post by Der_Blockbuster » Wed Feb 21, 2018 1:13 pm

Well I think I broke it even more...is this still fixable?
Cant I just hook one cable to the circle where the Gold plate was ? (Circle is green on the pic)
Unbenan5nt-ddd1.jpg
(866.94 KiB) Not downloaded yet
User avatar
Streetwalker
Posts: 1623
Joined: Mon Dec 30, 2013 7:50 am
Location: Israel

Re: Broken Contact after desoldering of XenoGC

Post by Streetwalker » Wed Feb 21, 2018 2:44 pm

That's what I meant. That pad you tried to use goes nowhere.
User avatar
boredomca
Posts: 173
Joined: Sun Sep 03, 2017 1:32 am
Location: USA

Re: Broken Contact after desoldering of XenoGC

Post by boredomca » Thu Feb 22, 2018 5:38 pm

Yeah that pad is a dead end.
Post Reply