Swiss 0.3

Discuss one of the most feature filled GameCube applications here :)
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4628
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Swiss 0.3

Post by emu_kidid » Sat Jul 06, 2013 3:32 pm

Post a detailed setup to reproduce the issue. I havent been able to replicate it yet
Image
wishmasterf
Posts: 21
Joined: Sat Apr 27, 2013 4:14 pm

Re: Swiss 0.3

Post by wishmasterf » Sat Jul 06, 2013 8:48 pm

I can reproduce with 2 differend gamecubes, 2 differend SML, 2 differend SD-Cards and 2 differned
SDHC-Cards i own.

These are the step i do:

* Start SML
* Start Swiss from Sd-Card
* After Loading removinng SD-Card
* Insert SDHC-Card
* Select SDGecko
User avatar
Sizednochi
Posts: 13
Joined: Wed Oct 10, 2012 11:02 am

Re: Swiss 0.3

Post by Sizednochi » Wed Jul 10, 2013 11:04 pm

The function to being able to reset Swiss with a button combination was already implemented? I remember it being discussed here a while back, but I didn't see anything about it on the SVN. It sure would come in quite handy... Having to reset the Cube altogether/making it read the burned disc again is kind of a hassle.
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4628
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Swiss 0.3

Post by emu_kidid » Wed Jul 10, 2013 11:47 pm

It's not there, I've just added a little bit of placeholder code for it. Shouldn't take long to do.
Image
LOCtronicz
Posts: 221
Joined: Thu Feb 10, 2011 12:58 pm
Location: Amsterdam

Re: Swiss 0.3

Post by LOCtronicz » Wed Jul 24, 2013 7:44 pm

@ emu : I am getting allot of fragmented card issues. Some times you don't notices it untill you add something else on the card. Are you able to add fragmentation support or have you already done this??

Awesome work by the way with pumping out updates to swiss. :D
Interested in more of my projects?? Check my facebook page:

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001843721188

Or email me at loctronics@gmail.com with your request.
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4628
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Swiss 0.3

Post by emu_kidid » Wed Jul 24, 2013 10:12 pm

do you mean frag support on a WKF?

I haven't added it yet but I'll work something out.
Image
LOCtronicz
Posts: 221
Joined: Thu Feb 10, 2011 12:58 pm
Location: Amsterdam

Re: Swiss 0.3

Post by LOCtronicz » Thu Jul 25, 2013 3:45 pm

Oh yeah sorry for the WKF. Would be awesome if you could!1 Cheer m8. Whenever you have the time. :D
Interested in more of my projects?? Check my facebook page:

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001843721188

Or email me at loctronics@gmail.com with your request.
wishmasterf
Posts: 21
Joined: Sat Apr 27, 2013 4:14 pm

Re: Swiss 0.3

Post by wishmasterf » Mon Aug 05, 2013 6:24 am

Issue 104 is marked as fixed, but for me with 2 Gamecubes it does not work. Does it mean it will not get fixed?

EDIT: Retested with r240. Same Problem.
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4628
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Swiss 0.3

Post by emu_kidid » Mon Aug 05, 2013 8:10 am

get some new SD cards, I have tried to replicate this but couldn't.
Image
wishmasterf
Posts: 21
Joined: Sat Apr 27, 2013 4:14 pm

Re: Swiss 0.3

Post by wishmasterf » Wed Aug 07, 2013 2:04 pm

I tried with 4 different SD Cards, 2 SDHC Cards, 2 SDML and 2 Gamecubes. Is there a debug-mode, logfiles or anything to get more information?
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4628
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Swiss 0.3

Post by emu_kidid » Wed Aug 07, 2013 10:45 pm

You'd need a USBGecko plugged in slot b.
Image
wishmasterf
Posts: 21
Joined: Sat Apr 27, 2013 4:14 pm

Re: Swiss 0.3

Post by wishmasterf » Thu Aug 08, 2013 8:17 pm

Where do i get a USBGecko?
User avatar
Drakon
Posts: 86
Joined: Thu Jun 13, 2013 2:55 am
Location: Toronto Canada
Contact:

Re: Swiss 0.3

Post by Drakon » Fri Aug 09, 2013 12:50 pm

wishmasterf wrote:Where do i get a USBGecko?
Here's how to make one:

viewtopic.php?f=26&t=666

Here's what mine looks like:

Image

Commission a friendly modder near you.

Anyway I flashed swiss 240 onto my wiikey it works great. Metroid prime is running happily. One thing I noticed with this release is it's not auto-sorting the files alphabetically, I think the older version did that.
User avatar
wii_HD
Posts: 264
Joined: Tue Mar 08, 2011 8:27 pm
Location: United KIngdom

Re: Swiss 0.3

Post by wii_HD » Fri Aug 09, 2013 1:15 pm

^ Thats a SD Gecko.

emu_kidid referred to the USB Gecko http://wii.scorpei.com/usbgecko.html
wishmasterf wrote:Where do i get a USBGecko?
Nowhere anymore :)
Playing - Super Mario Sunshine - DariusBurst CS - Hotline Miami 2 - Rpi2 Lakka - X360 BurnOut Paradise City
wishmasterf
Posts: 21
Joined: Sat Apr 27, 2013 4:14 pm

Re: Swiss 0.3

Post by wishmasterf » Fri Aug 09, 2013 7:58 pm

@Drakon Thanks, but im searching for a USB - Gecko. I already own 2 SD Geckos. And i am happy happy with my SD Gecko, but have problems with newest version an sd-card-swaping.

@wii_HD :-(

@emu_kidid is there any possibility to log something to a file on the SD-Card in SD Gecko?

Someone here in Austria can borrow me a USB Gecko?
User avatar
Drakon
Posts: 86
Joined: Thu Jun 13, 2013 2:55 am
Location: Toronto Canada
Contact:

Re: Swiss 0.3

Post by Drakon » Fri Aug 09, 2013 9:42 pm

Haha whoops, I read "gecko" and automatically assume sd.

Anyway, is swiss supposed to alphabetically sort the files?
piratesephiroth
Posts: 52
Joined: Sun Mar 24, 2013 4:59 pm

Re: Swiss 0.3

Post by piratesephiroth » Sat Aug 10, 2013 4:31 am

OK, if you're playing on a Wii you can press the eject button to swap discs.
Now how to use the disc swap function on a GC? Every time I try to open and close the lid, the game reads the disc that's inside the drive instead of the image file on the SD card and then I get either a freeze or a classic 'An error has occurred. Turn the Power Off and check the Nintendo GameCube Instruction Booklet for further instructions' screen.

Swiss running from Qoob's flash, games on a SD card. Files named according to the '1.xxx' and '2.xxx' convention.
User avatar
megalomaniac
Posts: 2480
Joined: Sun Aug 21, 2011 5:33 am
Location: Drunk in Texas
Contact:

Re: Swiss 0.3

Post by megalomaniac » Sat Aug 10, 2013 6:20 am

currently swiss does not support swap...
emu_kidid wrote: beer is like WD40 for megalomaniac's brain, gets the gears moving
>>> BadAssConsoles.com <<<

Image Image Image
piratesephiroth
Posts: 52
Joined: Sun Mar 24, 2013 4:59 pm

Re: Swiss 0.3

Post by piratesephiroth » Sat Aug 10, 2013 6:40 am

oh, that was unexpected.
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4628
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Swiss 0.3

Post by emu_kidid » Sun Aug 11, 2013 1:33 am

It has been implemented long ago but it's probably broken. It's supported for dvd-r, but that's about it.
Image
piratesephiroth
Posts: 52
Joined: Sun Mar 24, 2013 4:59 pm

Re: Swiss 0.3

Post by piratesephiroth » Sun Aug 11, 2013 2:29 am

It looks like the disc swap started to go bad somewhere in v0.2, then got badly broken after some new stuff in v0.3.
I'm not sure the latest nightly build supports DVD-R swap, since it CRASHES whenever I try to change discs. I noticed all the older versions crash during the disc swap if I use low level patch + high memory location. The new automatic patch system might be behind the crashes.

I did some tests with the final releases:

swiss-0.3-r174 and swiss-0.2-r94 - detects the open lid, but does not not find the iso in the SD (at least not when I tried to go from disc 2 to disc 1). These might work with DVD-R.
swiss-0.1-r62 - swaps perfectly BUT crashes during a cutscene in RE, right before the boss fight and the disc change (only the latest nightly builds get past that part, running from the SD).

how I feel about it:

Image
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4628
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Swiss 0.3

Post by emu_kidid » Sun Aug 11, 2013 10:47 am

haha, I'll take a look at it one of these days :P
Image
User avatar
Drakon
Posts: 86
Joined: Thu Jun 13, 2013 2:55 am
Location: Toronto Canada
Contact:

Re: Swiss 0.3

Post by Drakon » Sun Aug 11, 2013 12:34 pm

I'd still like to know, is swiss supposed to alphabetically sort the list?
piratesephiroth
Posts: 52
Joined: Sun Mar 24, 2013 4:59 pm

Re: Swiss 0.3

Post by piratesephiroth » Sat Aug 17, 2013 7:58 am

So I was testing stuff and noticed that the builds with the new WIP low patch system (revision 222 and up) get past the cutscene with Barry before the Lisa Trevor battle in Resident Evil. Awesome!
But it has side effects.... It increases most of the loading times (easily noticeable during the camera transitions in Resident Evil) and also breaks Megaman Network Transmission, disrupting the loading of at least one stage (the Waterworks). The stage either loads the Lan's room BGM, or no BGM at all. The game then becomes very unstable and crash prone.
User avatar
deckard
Posts: 67
Joined: Sat Jun 01, 2013 4:48 pm

Re: Swiss 0.3

Post by deckard » Sun Aug 18, 2013 9:17 pm

I've been testing a 128GB SD card and have found that Swiss v0.3 (as well as r240) can't load anything past offset 08000000 from the WKF. The highest offset I've been able to successfully boot from the WKF was 07FBE282. Not sure if this is a hardware limitation of the WKF, or something that could be fixed in software.

However, booting games past 08000000 from SD Gecko on a 128GB card does work just fine. If it's a hardware limitation of the WKF, then it would appear that 64GB cards are the max that are fully supported.
Post Reply