Gamecube/ triforce game patching

Portables, case replacements, mods etc, all in here!
noobcube
Posts: 133
Joined: Sun Sep 11, 2011 12:19 pm

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by noobcube » Tue Jun 19, 2012 6:53 pm

It might even be worthwhile to use ModMii and update to the most recent IOS/CIOSs. Not sure what else to suggest... there is a problem somewhere, either hardware or software. DML and quadforce run fine on my 4.1 system/SD cards.

What I mean about the code dump (above), is that if you're getting a code dump, it is happening before MIOS/quadforce is actually running the game.
sm4rty
Posts: 94
Joined: Mon Jul 19, 2010 11:19 am

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by sm4rty » Tue Jun 19, 2012 8:31 pm

yeah ok. I will try ModMii tomorrow.
dont know what cIOS / IOS I have installed... modded my wii a long time ago (when SMG2 was released I made the last update to cIOS)

I only got the code dump 1 time the other times it just freezes. If I change to old game boot style in Dios Mios Booter I got to the gcloader screen and when I hit the power button ... apploader... appears and then the wii freezes.

€dit: the sundriver cant be disabled because its a drive replacement.
User avatar
Ashen
Posts: 994
Joined: Tue Nov 16, 2010 3:08 pm

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by Ashen » Wed Jun 20, 2012 5:42 pm

Looks like Dolphin supports MKGP2 now, I've got both games working on my Wii. Game play is a bit choppy though, still soooooo sweet to finally be able to check these games out. :D

http://forums.dolphin-emulator.com/show ... ?tid=23763
sm4rty
Posts: 94
Joined: Mon Jul 19, 2010 11:19 am

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by sm4rty » Wed Jun 20, 2012 8:10 pm

do you have a drive replacement installed?
I cant get it to work.. dont know why :(
it simply freezes
User avatar
Ashen
Posts: 994
Joined: Tue Nov 16, 2010 3:08 pm

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by Ashen » Wed Jun 20, 2012 8:42 pm

After a lot of screwing around I finally did this:
after many difficults to run roms, i finally found the good way to run and play :)

the process i followed

format SD CARD with FAT 32 and 64kb (you can use windows format or any format tool ;) )

used DISCEX for rom convert
used WIIRENAMER for ROM ID correction (i think this is not something obliterate)


please download following files
DML OFFICIAL 1.5 (released today by crediar)
RVL-BC-V6.WAD
DML BOOTER R22
QUADFORCE 0.1


following step
install RVL-BC-V6.WAD
install DML OFFICIAL 1.5
install DML BOOTER R22

back to HBC menu
launch first time a gamecube rom with DML BOOTER R22 just in order to ensure DML OFFICIAL 1.5 run correctly GAMECUBE ROM

back on HBC menu
install QUADFORCE 0.1

back to hbc menu
launch DML BOOTER R22 and choose triforce game you want to play

for my part
WIIFLOW not detecting triforce game
USB LOADER GX detect and launch them perfectly


many and big thanks to all helped me in order to find the good way to have triforce on wii :)

hope this little tutorial is simple, understandable and helpfull :)

.

EDIT
my SDCARD => TRANSCEND ULTIMATE SDHC 16gb CLASS 10
MKGP2 run perfectly with some lag but it's very good :)
sm4rty
Posts: 94
Joined: Mon Jul 19, 2010 11:19 am

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by sm4rty » Wed Jun 20, 2012 10:04 pm

thats the same i followed. its from gbatemp.
but for me it isnt working.
neither quadforce nor DML.
it freezes on gcloader 0.4

hmm maybe it shouldnt be that I can play this game ^^
noobcube
Posts: 133
Joined: Sun Sep 11, 2011 12:19 pm

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by noobcube » Thu Jun 21, 2012 2:05 am

Although it is a pain, perhaps it is worth trying with the modchip disconnected. Perhaps DML/quadforce are making some calls to the drive which get messed up by the chip?
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4645
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by emu_kidid » Thu Jun 21, 2012 2:21 am

sounds like I should port this stuff to GameCube if crediar lets me :)
Image
sm4rty
Posts: 94
Joined: Mon Jul 19, 2010 11:19 am

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by sm4rty » Thu Jun 21, 2012 5:38 am

yeah this would be the best you can do :-)
i would be totally happy to play these games on my cube :-)
User avatar
Ashen
Posts: 994
Joined: Tue Nov 16, 2010 3:08 pm

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by Ashen » Thu Jun 21, 2012 9:52 am

emu_kidid wrote:sounds like I should port this stuff to GameCube if crediar lets me :)
Well, he's helping the Dolphin team I guess. So thats a good sign. :D How sweet would that be.

little discovery I made:

Open up the .bin/.gcm/.iso file for MKGP2 in either GCRebuilder v1.0 or GCTool v1.20 and replace all the files named "live_xxxx.dsp" (there are over 600 of them) with dummy data and you will essentially kill that annoying announcer. :D

EDIT: Also, it seems loading/game speed depends greatly upon the SD card you are using. I never used DML before this so I was largely unaware. I swapped all my files over to a class 10 SD card formatted to 64kb cluster size and I get virtually no in game lag now. Loading time for certain things still takes a bit though.
User avatar
Cubelover
Posts: 313
Joined: Wed Apr 07, 2010 1:22 am

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by Cubelover » Fri Jun 22, 2012 10:53 pm

emu_kidid wrote:sounds like I should port this stuff to GameCube if crediar lets me :)
Does the gamecube have even enough power to run Triforce games?
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4645
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by emu_kidid » Sat Jun 23, 2012 1:00 am

sure does.
Image
User avatar
jlo138
Posts: 124
Joined: Tue Aug 27, 2013 5:55 am

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by jlo138 » Tue Mar 25, 2014 7:45 pm

We'll I was going to make a thread asking about this but I searched first. Any updates as to whether we can get these on the cube? Do we need an emulator for it? I've burned the iso to a disc to see if it would run on my Wii out if curiosity and nope. I then tried on the GameCube with SDML and again, nope. Just a black screen. I figured it was a long shot...
.timil retcarahc 552 a si erehT .ekam uoy stsop ot dedda eb nac taht txet fo kcolb a si sihT
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4645
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by emu_kidid » Tue Mar 25, 2014 10:01 pm

It's on my super long list of things to add to Swiss, nothing yet though.
Image
nihplod
Posts: 4
Joined: Fri Mar 02, 2018 8:39 am

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by nihplod » Fri Apr 27, 2018 9:28 am

Hey any news on this? Does swiss support mario kart gp 1 and 2 by now? I think Nintendon't can run it on the wii, but what about the gamecube?
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4645
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Gamecube/ triforce game patching

Post by emu_kidid » Fri Apr 27, 2018 11:22 pm

nihplod wrote:Hey any news on this? Does swiss support mario kart gp 1 and 2 by now? I think Nintendon't can run it on the wii, but what about the gamecube?
Nope, Swiss doesn't support it.
Image
Post Reply