All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help plz

All your homebrew software needs & discussion
Post Reply
metatriel
Posts: 7
Joined: Fri Nov 15, 2013 10:49 am

All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help plz

Post by metatriel » Fri Nov 15, 2013 10:53 am

Would really appreciate the help! I have a European GC and have purchased the SD Media Launcher from Datel. It works fine and I was able to run few homebrew applications without problems. But when I try to run a game's ISO from Swiss 0.03 it just freezes after loading the game in Swiss from the SD card, sometimes black screen and sometimes green screen. Please help! I tried so many different ISOs and GCM files with the same problem. I'm using a normal 2GB SD. Any ideas? thanks a lot
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4539
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by emu_kidid » Fri Nov 15, 2013 12:01 pm

Are you using Swiss 0.3 from the googlecode page or from the nightly builds page (viewtopic.php?f=25&t=1375)?

I would suggest using the latest one from the nightly builds and also use a different disc in the drive when starting the games (don't have SDML in the drive). Do you get a fragmented message? If so, the latest builds should have this fixed for you.

I assume you are shrinking the ISO files? try to have them clean and full size.
Image
metatriel
Posts: 7
Joined: Fri Nov 15, 2013 10:49 am

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by metatriel » Fri Nov 15, 2013 7:48 pm

Thanks a lot for the answer, I tried downloading the version you posted and I think I'm getting somewhere. Now instead of freezing the gamecube tries to read the dvd inserted then it informs me that the disc isn't correct. I've tried to run the game's iso with DVD compatibility and without it, also with keeping the dvd drive motor running and without it, didnt work still unfortunately. Should I put the ISO in a specific folder or something? Thanks a lot!
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4539
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by emu_kidid » Sat Nov 16, 2013 1:24 am

specific folder won't make a difference. Can you try another SD card?
Image
metatriel
Posts: 7
Joined: Fri Nov 15, 2013 10:49 am

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by metatriel » Sat Nov 16, 2013 9:19 am

Oh I see, got an idea.. can you please send me a link to download an iso that you're sure works fine on swiss? Any game would do. I will test with it to make sure all factors are well contained :))

Thanks a lot!
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4539
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by emu_kidid » Sat Nov 16, 2013 2:11 pm

No ISO links are permitted here. Only make backups of original discs that you own. Do not ask for downloads/etc or you will be banned.

Try a game listed as working on the compatibility list on the Wiki. I assume something is wrong with either your SD card or the ISOs that you are using. Get a original disc that is listed as working on the compatibility list and then rip it using CleanRip. All of which can be found on the forums/wiki here.
Image
metatriel
Posts: 7
Joined: Fri Nov 15, 2013 10:49 am

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by metatriel » Sat Nov 16, 2013 4:28 pm

Thanks a lot :) Appreciate it
User avatar
wii_HD
Posts: 264
Joined: Tue Mar 08, 2011 8:27 pm
Location: United KIngdom

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by wii_HD » Sat Nov 16, 2013 4:59 pm

If your using the Datel provided SD card reader I suspect thats the problem.

It craps out before finishing loading time and time again - should be mentioned by default every time SDML is talked about.
Playing - Super Mario Sunshine - DariusBurst CS - Hotline Miami 2 - Rpi2 Lakka - X360 BurnOut Paradise City
User avatar
megalomaniac
Posts: 2480
Joined: Sun Aug 21, 2011 5:33 am
Location: Drunk in Texas
Contact:

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by megalomaniac » Sat Nov 16, 2013 5:16 pm

wii_HD wrote:If your using the Datel provided SD card reader I suspect thats the problem.

It craps out before finishing loading time and time again - should be mentioned by default every time SDML is talked about.
you have any proof or research or video to make a thread for future reference??
everyone should stay sway from these these "softmods" and the more awareness that can be created about how ineffective or unpractical they are, the better...
emu_kidid wrote: beer is like WD40 for megalomaniac's brain, gets the gears moving
>>> BadAssConsoles.com <<<

Image Image Image
metatriel
Posts: 7
Joined: Fri Nov 15, 2013 10:49 am

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by metatriel » Sat Nov 16, 2013 6:24 pm

I tried with different SD Cards, I'm getting the message "failed to find necessary files for patching" before the game runs, afterwards the game wouldn't run either because "it's the wrong disc" (in case I keep the dvd motor running) or "general error" (in case I stop the dvd motor).

Hope someone can help :s
User avatar
megalomaniac
Posts: 2480
Joined: Sun Aug 21, 2011 5:33 am
Location: Drunk in Texas
Contact:

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by megalomaniac » Sat Nov 16, 2013 6:34 pm

when you start swiss navigate to the icons at the bottom
find the icon " i " for information

then go to page 3 in information, you will see

Code: Select all

swiss ver 0.3
by emu_kidid 2013
SVN Revision: xxx

what revision does it show you are using??
emu_kidid wrote: beer is like WD40 for megalomaniac's brain, gets the gears moving
>>> BadAssConsoles.com <<<

Image Image Image
metatriel
Posts: 7
Joined: Fri Nov 15, 2013 10:49 am

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by metatriel » Sat Nov 16, 2013 6:38 pm

Shows r243, I think it's the latest release right?
User avatar
megalomaniac
Posts: 2480
Joined: Sun Aug 21, 2011 5:33 am
Location: Drunk in Texas
Contact:

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by megalomaniac » Sat Nov 16, 2013 8:24 pm

you can find r245 in the nightly builds thread
emu_kidid wrote: beer is like WD40 for megalomaniac's brain, gets the gears moving
>>> BadAssConsoles.com <<<

Image Image Image
User avatar
wii_HD
Posts: 264
Joined: Tue Mar 08, 2011 8:27 pm
Location: United KIngdom

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by wii_HD » Sun Nov 17, 2013 1:42 pm

megalomaniac wrote:
wii_HD wrote:If your using the Datel provided SD card reader I suspect thats the problem.

It craps out before finishing loading time and time again - should be mentioned by default every time SDML is talked about.
you have any proof or research or video to make a thread for future reference??
everyone should stay sway from these these "softmods" and the more awareness that can be created about how ineffective or unpractical they are, the better...
Just that a couple of people here on this forum have had problems which went away when they used another reader along with the same range of SD cards - myself included.
Playing - Super Mario Sunshine - DariusBurst CS - Hotline Miami 2 - Rpi2 Lakka - X360 BurnOut Paradise City
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4539
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by emu_kidid » Sun Nov 17, 2013 9:25 pm

The softmods are a great way to boot code, just don't use the SD Media Launcher adapter as it's horrible.
Image
metatriel
Posts: 7
Joined: Fri Nov 15, 2013 10:49 am

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by metatriel » Mon Nov 18, 2013 7:58 am

Worked now! Thank a lot guys for the help. Problem was with the ISO, I ripped one of the games correctly and now all is fine :)
User avatar
MarioMania
Posts: 128
Joined: Sun Nov 10, 2013 6:40 am

Re: All ISOs freeze when I try to run from Swiss 0.3. Help p

Post by MarioMania » Fri Nov 22, 2013 8:48 am

emu_kidid wrote:The softmods are a great way to boot code, just don't use the SD Media Launcher adapter as it's horrible.
Why is that? Just wondering ..I have it & the WiiSD Adapter
Post Reply