Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

All your homebrew software needs & discussion
Post Reply
User avatar
slashpts
Posts: 40
Joined: Wed Mar 31, 2010 5:40 pm
Location: São Paulo - SP - Brasil

Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by slashpts » Mon Apr 26, 2010 7:49 pm

Hi Guys!!!

I'm try to run my gcm of "RESIDENT EVIL 4" with SD-BOOT 0.4 final...
The game runs ok, but freeze in black screen after intro cutscene and before start gameplay.
The version of gcm is NTSC USA, and I running in 480p.

Somebody help me please??

Tks!!

==============================================
PORTUGUÊS:

Olá pessoal!!!

Estou tentando rodar meu gcm do "RESIDENT EVIL 4" com o SD-BOOT 0.4 final...
O jogo roda ok, mas trava na tela preta depois do video inicial e antes de começar o jogo.
A versão do gcm é NTSC USA, e eu rodo em 480p.

Alguém pode me ajudar por favor??

Obrigado!!
SlashPTS
Image

GC Silver DOL-001 | Component Cable | SD Media Launcher
Image

Finished Games:
ImageImage
User avatar
Cubelover
Posts: 313
Joined: Wed Apr 07, 2010 1:22 am

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by Cubelover » Mon Apr 26, 2010 9:09 pm

There is nothing much you can do about it. Check the compatibility list http://wiki.scorpei.com/index.php/SD-Bo ... ility_list
emu_kidid will release a new version soon with better compatibility though.
User avatar
slashpts
Posts: 40
Joined: Wed Mar 31, 2010 5:40 pm
Location: São Paulo - SP - Brasil

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by slashpts » Mon Apr 26, 2010 9:29 pm

OK... but i have a two more questions:

1) How I stop/keep dvd spinning in sd-boot?
2) What is "shrink" or "shrunk" dvd?

Maybe this works in this case right??

I try to found this in google but I don't find anything... The tehskeen forum is offline to...

Tks!
SlashPTS
Image

GC Silver DOL-001 | Component Cable | SD Media Launcher
Image

Finished Games:
ImageImage
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4533
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by emu_kidid » Mon Apr 26, 2010 11:07 pm

slashpts wrote: 1) How I stop/keep dvd spinning in sd-boot?
2) What is "shrink" or "shrunk" dvd?
1) In 0.4, there is no option to stop the dvd from spinning.
2) Shrink or shrunk DVD is when a gamecube iso has had the garbage (padding) data removed from inbetween files, and sometimes meaning that files have been re-arranged. This should be harmless if done with a proper shrinker, however some games (Mario Baseball) don't seem to like it, so for best results, don't shrink any games.
Image
User avatar
slashpts
Posts: 40
Joined: Wed Mar 31, 2010 5:40 pm
Location: São Paulo - SP - Brasil

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by slashpts » Tue Apr 27, 2010 12:01 am

emu_kidid wrote: 1) In 0.4, there is no option to stop the dvd from spinning.
2) Shrink or shrunk DVD is when a gamecube iso has had the garbage (padding) data removed from inbetween files, and sometimes meaning that files have been re-arranged. This should be harmless if done with a proper shrinker, however some games (Mario Baseball) don't seem to like it, so for best results, don't shrink any games.
Tks emu_kidid for explain!!!

Waiting for new version of sd-boot!! :mrgreen:
SlashPTS
Image

GC Silver DOL-001 | Component Cable | SD Media Launcher
Image

Finished Games:
ImageImage
User avatar
deku_scrub
Posts: 172
Joined: Thu Apr 01, 2010 7:34 pm
Location: Balneário Camboriú, Santa Catarina - Brasil

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by deku_scrub » Tue Apr 27, 2010 2:30 am

slashpts wrote:
emu_kidid wrote: 1) In 0.4, there is no option to stop the dvd from spinning.
2) Shrink or shrunk DVD is when a gamecube iso has had the garbage (padding) data removed from inbetween files, and sometimes meaning that files have been re-arranged. This should be harmless if done with a proper shrinker, however some games (Mario Baseball) don't seem to like it, so for best results, don't shrink any games.
Tks emu_kidid for explain!!!

Waiting for new version of sd-boot!! :mrgreen:
Tu é brasileiro ou portugues? :D

Cara o meu cubo eh igual o teu, o que muda é que o meu eh o indigo. Mesmo cabo e SD Media Launcher tbm. ^^

Vamos trocar umas ideias. Flws! ;)
__ deku_scrub __ Wii D3-2 | System 4.3 | HC installed using Smash Stack | WODE Jukebox
Xbox 360 Slim 4GB | 320GB Hacked HDD | x360key
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4533
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by emu_kidid » Tue Apr 27, 2010 3:28 am

oh yes, if you are using the SD Media Launcher disc as your game in the drive, you will have issues like this too!
Image
User avatar
liquitt
Posts: 1761
Joined: Thu Apr 01, 2010 5:43 am
Location: neverland
Contact:

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by liquitt » Tue Apr 27, 2010 4:32 am

deku_scrub wrote:
slashpts wrote:
emu_kidid wrote: 1) In 0.4, there is no option to stop the dvd from spinning.
2) Shrink or shrunk DVD is when a gamecube iso has had the garbage (padding) data removed from inbetween files, and sometimes meaning that files have been re-arranged. This should be harmless if done with a proper shrinker, however some games (Mario Baseball) don't seem to like it, so for best results, don't shrink any games.
Tks emu_kidid for explain!!!

Waiting for new version of sd-boot!! :mrgreen:
Tu é brasileiro ou portugues? :D

Cara o meu cubo eh igual o teu, o que muda é que o meu eh o indigo. Mesmo cabo e SD Media Launcher tbm. ^^

Vamos trocar umas ideias. Flws! ;)
stick to english please
please search before you ask - a lot has been discussed already!
(or use google with "site:gc-forever.com *term*")
http://is.gd/MDmZcr

we also have a wiki filled with knowledge
http://is.gd/dX58Rm
kevstah2004
Posts: 308
Joined: Wed Mar 31, 2010 1:07 pm
Location: UK, Hull

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by kevstah2004 » Tue Apr 27, 2010 7:18 am

If your gonna use a shrinker use gcm 0.4 all the others seem to create problems, I ran into the same problem with the trial edition of biohazard 4 a burned shrinked copy with the other shrinkers also caused the same problem so it's not just you .
User avatar
slashpts
Posts: 40
Joined: Wed Mar 31, 2010 5:40 pm
Location: São Paulo - SP - Brasil

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by slashpts » Tue Apr 27, 2010 7:18 pm

deku_scrub wrote: Tu é brasileiro ou portugues? :D

Cara o meu cubo eh igual o teu, o que muda é que o meu eh o indigo. Mesmo cabo e SD Media Launcher tbm. ^^

Vamos trocar umas ideias. Flws! ;)
Eaee Bruno!! Sou brasileiro sim! :mrgreen: Vc nao me conhece mas acho q lembro de vc no Tehskeen certo?? peguei umas dicas tua por lá... Vamo trocar uma idéias sim!

Entaum, tem alguma idéia do que acontece com meu RE4? Estranho que na lista de compatibilidade do sd-boot diz que funciona, assim como jogos como Ikaruga, Alien Hominid e Rampage Total Destruction, mas eu tento fazer o tal do Shrink e nao funciona de jeito nenhum!! No RE4 a tela fica preta, e nos outros que mencionei aparece a mensagem de erro clássica lá.

Vlw!

============
ENGLISH: (basic)
Hey Bruno! I'm from Brazil! :mrgreen: I remeber you from the Tehskeen forum!

You know what happening with my RE4? In sd-boot compatibility lists some games like Ikaruga, Alien Hominid and Rampage Total Destruction works... but if I "Shrink" his games don't work, and show me a classic error message!! In RE4 black screen persist...

=============
emu_kidid wrote:oh yes, if you are using the SD Media Launcher disc as your game in the drive, you will have issues like this too!
Tks emu_kidid, but I use a original DVD disc in drive...
stick to english please
Hi!
He only answer me if I from Brazil.... ok? :lol:
kevstah2004 wrote:If your gonna use a shrinker use gcm 0.4 all the others seem to create problems, I ran into the same problem with the trial edition of biohazard 4 a burned shrinked copy with the other shrinkers also caused the same problem so it's not just you .
I have to use GCMUTILITY 0.4 right?? My version is 0.5 actually... I'm try again and post results before...

TKS GUYS!!! :D
SlashPTS
Image

GC Silver DOL-001 | Component Cable | SD Media Launcher
Image

Finished Games:
ImageImage
User avatar
liquitt
Posts: 1761
Joined: Thu Apr 01, 2010 5:43 am
Location: neverland
Contact:

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by liquitt » Tue Apr 27, 2010 7:33 pm

it's just unkindly to others who don't speak spanish/brazilian/chinese/any other language so lets all just stick to a language everyone knows, right?
please search before you ask - a lot has been discussed already!
(or use google with "site:gc-forever.com *term*")
http://is.gd/MDmZcr

we also have a wiki filled with knowledge
http://is.gd/dX58Rm
User avatar
deku_scrub
Posts: 172
Joined: Thu Apr 01, 2010 7:34 pm
Location: Balneário Camboriú, Santa Catarina - Brasil

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by deku_scrub » Tue Apr 27, 2010 7:55 pm

Hey slashpts, let's talk in portuguese by PM, cuz everyone are english speakers.

But talking about the compatibility with RE4, your result is normal, cuz i cant play it too, hope the next version will work.

In the compatibility list, they're talking about the DEMO version if you didn't noticed.

So, sendme an PM then we can speak there. Hugs!
__ deku_scrub __ Wii D3-2 | System 4.3 | HC installed using Smash Stack | WODE Jukebox
Xbox 360 Slim 4GB | 320GB Hacked HDD | x360key
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4533
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by emu_kidid » Tue Apr 27, 2010 10:52 pm

GCMUtility 0.5 is best, but if your image is already pre-shrunk you will need to use fstfix first to make it back to 1.35GB
Image
DSman59
Posts: 23
Joined: Thu May 27, 2010 11:19 am

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by DSman59 » Thu May 27, 2010 11:27 am

From my experience, it doesn't matter if a gcm is shrunk or not. I can only run games from my 4GB SDHC properly when they are in one fragment (aren't fragmented).
Backup important files on your SD and format it. Then try copying games on your card. This works most of the time.

I didn't want to create a new topic but I would like to know why Splinter Cell: Chaos Theory gets stuck on the first loading screen when I play it in SD-BOOT v0.4 Final. What could be the problem? The game doesn't use Audio Streaming AFAIK.
kevstah2004
Posts: 308
Joined: Wed Mar 31, 2010 1:07 pm
Location: UK, Hull

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by kevstah2004 » Thu May 27, 2010 12:43 pm

slashpts wrote:
deku_scrub wrote: Tu é brasileiro ou portugues? :D

Cara o meu cubo eh igual o teu, o que muda é que o meu eh o indigo. Mesmo cabo e SD Media Launcher tbm. ^^

Vamos trocar umas ideias. Flws! ;)
Eaee Bruno!! Sou brasileiro sim! :mrgreen: Vc nao me conhece mas acho q lembro de vc no Tehskeen certo?? peguei umas dicas tua por lá... Vamo trocar uma idéias sim!

Entaum, tem alguma idéia do que acontece com meu RE4? Estranho que na lista de compatibilidade do sd-boot diz que funciona, assim como jogos como Ikaruga, Alien Hominid e Rampage Total Destruction, mas eu tento fazer o tal do Shrink e nao funciona de jeito nenhum!! No RE4 a tela fica preta, e nos outros que mencionei aparece a mensagem de erro clássica lá.

Vlw!

============
ENGLISH: (basic)
Hey Bruno! I'm from Brazil! :mrgreen: I remeber you from the Tehskeen forum!

You know what happening with my RE4? In sd-boot compatibility lists some games like Ikaruga, Alien Hominid and Rampage Total Destruction works... but if I "Shrink" his games don't work, and show me a classic error message!! In RE4 black screen persist...

=============
emu_kidid wrote:oh yes, if you are using the SD Media Launcher disc as your game in the drive, you will have issues like this too!
Tks emu_kidid, but I use a original DVD disc in drive...
stick to english please
Hi!
He only answer me if I from Brazil.... ok? :lol:
kevstah2004 wrote:If your gonna use a shrinker use gcm 0.4 all the others seem to create problems, I ran into the same problem with the trial edition of biohazard 4 a burned shrinked copy with the other shrinkers also caused the same problem so it's not just you .
I have to use GCMUTILITY 0.4 right?? My version is 0.5 actually... I'm try again and post results before...

TKS GUYS!!! :D
As far as I know they aren't the same program are where done by two different people
gcm is just short for
gcm-tool - http://code.google.com/p/gcm-tool/ don't confuse it with gc-tool either.

dsbomb = gcm-tool / gcm 0.4 - http://dsbomb.blogspot.com/
Ghoom = gcm utility v0.5
dsbomb found a few problems with gcm utility v0.5 so he attempted to fix them in his program
https://www.blogger.com/comment.g?blogI ... 5564790110
pro2oman
Posts: 2
Joined: Tue May 25, 2010 11:33 am

Re: Problem with RE4 (Sd-boot 0.4)

Post by pro2oman » Sun May 30, 2010 4:29 am

dont wanna hijack, but didn't want to open a whole know tread. i got sd boot running from my homemade sd-adapter I'm playing a un-shrunk zelda: WW and the game seems to work fine, but the intro video(the one when starting a new game) and boss fights don't have the music. is that just me or is it a known problem, audio seams to work fine in the rest of the game.
Thanks
Pro2oman
Post Reply