Qoob Pro Won't Load DOL's

ViperGC/Qoob/etc
Post Reply
tehscene
Posts: 23
Joined: Mon Apr 05, 2010 11:24 pm

Qoob Pro Won't Load DOL's

Post by tehscene » Wed Jan 25, 2017 11:57 pm

Hey Everyone,

I have a Qoob Pro installed on a DOL-001B. Its has hacked bios hw0 sw1.3c. I had a version of swiss written to the flash memory that worked really well.

I just recently erased that unknown version from the chip and flashed Swiss r382 compressed dol to it. I launch the dol from the Qoob Pro menu and then it gets stuck on "running dol."

I have flashed other dols like SDload and mGBA to see if it was just the current Swiss or all dols. None load properly. I have erased and reflashed the bios and backgrounds with no issues. I have no idea what is going on.

I have been flashing with the cracked flash tool on a Win7 run in Win7 mode and WinXP compability mode. Any ideas or insight would be greatly appreciated.
User avatar
Streetwalker
Posts: 1651
Joined: Mon Dec 30, 2013 7:50 am
Location: Israel

Re: Qoob Pro Won't Load DOL's

Post by Streetwalker » Thu Jan 26, 2017 11:08 am

That's a known issue with dolxz, put the uncompressed dol through dollz instead and flash that to your Qoob.

That said it's weird that other DOLs don't work, I'll put a simple one together for you to test.
tehscene
Posts: 23
Joined: Mon Apr 05, 2010 11:24 pm

Re: Qoob Pro Won't Load DOL's

Post by tehscene » Fri Jan 27, 2017 1:48 pm

Thanks Streetwalker. Swiss 0.4 r382 loaded properly after compressing it with Dollz. Swiss worked without a hitch and all is well in the universe again. Thanks!
User avatar
Streetwalker
Posts: 1651
Joined: Mon Dec 30, 2013 7:50 am
Location: Israel

Re: Qoob Pro Won't Load DOL's

Post by Streetwalker » Fri Jan 27, 2017 7:46 pm

Great, have fun. :)
User avatar
turnerl
Posts: 54
Joined: Sat Jul 03, 2010 10:46 am
Location: Australia

Re: Qoob Pro Won't Load DOL's

Post by turnerl » Mon Aug 21, 2017 9:37 am

Streetwalker wrote:That's a known issue with dolxz, put the uncompressed dol through dollz instead and flash that to your Qoob.

That said it's weird that other DOLs don't work, I'll put a simple one together for you to test.
Thanks Streetwalker this helped me out and saved me allot of time!
User avatar
Streetwalker
Posts: 1651
Joined: Mon Dec 30, 2013 7:50 am
Location: Israel

Re: Qoob Pro Won't Load DOL's

Post by Streetwalker » Mon Aug 21, 2017 10:35 am

You should flash iplboot to your Qoob instead of launching Swiss as an add-on from the original bios. That way you can have it auto boot from your SD card.
Post Reply