Viper gc extreme and xeno gc?

ViperGC/Qoob/etc
Post Reply
yamaharacer
Posts: 444
Joined: Mon Apr 05, 2010 4:11 pm
Location: Germany

Viper gc extreme and xeno gc?

Post by yamaharacer » Sun Jan 30, 2011 12:26 pm

Is it possible to solder a xeno gc and a viper gc extreme in one console?
KAISER77
Posts: 17
Joined: Mon Jan 03, 2011 12:46 am
Contact:

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by KAISER77 » Sun Jan 30, 2011 12:32 pm

2 chips... why?
yamaharacer
Posts: 444
Joined: Mon Apr 05, 2010 4:11 pm
Location: Germany

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by yamaharacer » Sun Jan 30, 2011 12:53 pm

its very hard to find modchips for the gamecube. in future maybe my viper chip will be damaged then I have still a xeno gc inside my cube and dont need to search a chip.
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4626
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by emu_kidid » Sun Jan 30, 2011 1:00 pm

The Xeno is designed to disable and ignore all drive patching (unless you forcefully disable the Xeno chip via software) - it should behave along with the Viper although I couldn't be 100% sure on that
Image
yamaharacer
Posts: 444
Joined: Mon Apr 05, 2010 4:11 pm
Location: Germany

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by yamaharacer » Sun Jan 30, 2011 1:09 pm

does this mean it should work? shall I disable drive patching in the viper menu?
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4626
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by emu_kidid » Sun Jan 30, 2011 1:28 pm

yes and yes
Image
User avatar
Dragoon
Posts: 323
Joined: Thu Jan 27, 2011 1:01 pm

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by Dragoon » Sun Jan 30, 2011 1:58 pm

I saw somewere a picture of a switch soldered on a Xeno to dis-/enable it, don't know if it works though.
Image
yamaharacer
Posts: 444
Joined: Mon Apr 05, 2010 4:11 pm
Location: Germany

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by yamaharacer » Sun Jan 30, 2011 3:24 pm

Dragoon wrote:I saw somewere a picture of a switch soldered on a Xeno to dis-/enable it, don't know if it works though.
yeah i also saw this picture. it was on tehskeen.
User avatar
Dragoon
Posts: 323
Joined: Thu Jan 27, 2011 1:01 pm

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by Dragoon » Sun Jan 30, 2011 3:41 pm

yamaharacer wrote:
Dragoon wrote:I saw somewere a picture of a switch soldered on a Xeno to dis-/enable it, don't know if it works though.
yeah i also saw this picture. it was on tehskeen.
It's offline now, maybe you can retrieve it via web archive.
Image
gtmtnbiker
Posts: 163
Joined: Fri Apr 09, 2010 4:30 pm

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by gtmtnbiker » Sun Jan 30, 2011 5:49 pm

There was a guy by the name of noobcube over at thepurplecube.org who had the Qoob, Xeno, and Viper all in one cube. He used a switch to toggle between them. Kind of a neat concept to see how the chips behaved in the same console/drive.
User avatar
liquitt
Posts: 1775
Joined: Thu Apr 01, 2010 5:43 am
Location: neverland
Contact:

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by liquitt » Sun Jan 30, 2011 11:49 pm

if you want to have a switch to enable or disable your xeno, just connect wires to it instead of soldering it on the pcb. place a switch on these wires and voila!
please search before you ask - a lot has been discussed already!
(or use google with "site:gc-forever.com *term*")
http://is.gd/MDmZcr

we also have a wiki filled with knowledge
http://is.gd/dX58Rm
yamaharacer
Posts: 444
Joined: Mon Apr 05, 2010 4:11 pm
Location: Germany

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by yamaharacer » Mon Jan 31, 2011 7:42 am

liquitt your statement is ok but you just need to set a switch to one wire and not to everyone. here is the picture: Image

and by the way the xenogc also can be soldered to the board. you dont need wires or anything. the O is ground potential and when you switch the other pont to ground the xeno gc is disabled.
User avatar
liquitt
Posts: 1775
Joined: Thu Apr 01, 2010 5:43 am
Location: neverland
Contact:

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by liquitt » Mon Jan 31, 2011 8:32 am

well my suggestion was the lazy one :D
don't search the ports for the one who powers it - just assume they all do. haha
please search before you ask - a lot has been discussed already!
(or use google with "site:gc-forever.com *term*")
http://is.gd/MDmZcr

we also have a wiki filled with knowledge
http://is.gd/dX58Rm
yamaharacer
Posts: 444
Joined: Mon Apr 05, 2010 4:11 pm
Location: Germany

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by yamaharacer » Mon Jan 31, 2011 9:11 am

yeah but its hard do find a switch which has 12 pins for 6 signals. and if you use 6 switches it looks pretty shity
User avatar
liquitt
Posts: 1775
Joined: Thu Apr 01, 2010 5:43 am
Location: neverland
Contact:

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by liquitt » Mon Jan 31, 2011 9:25 am

Image
please search before you ask - a lot has been discussed already!
(or use google with "site:gc-forever.com *term*")
http://is.gd/MDmZcr

we also have a wiki filled with knowledge
http://is.gd/dX58Rm
alternati
Posts: 19
Joined: Tue Dec 14, 2010 12:19 pm

Re: Viper gc extreme and xeno gc?

Post by alternati » Tue Feb 01, 2011 8:58 am

yamaharacer wrote:yeah but its hard do find a switch which has 12 pins for 6 signals. and if you use 6 switches it looks pretty shity
First solution, Dip Switch, small, cheaper and very easy to find, one, problem, you must take care if you put on two channels xDDD.

Image

Next aproximation, a Rotary Dip Switch, small, cheap, and you don't take care about two signals on. But i think this type have 1 Ground Common...

Image

Other solution an Rotary Switch X Poles X Positions

Image

Another, Multi-Pole Switch, X grouds X poles, maybe you can find this tipe of switch in an guitar shop, they are used in electric guitars.

Image

Other, Slide Switch...
Image

You can buy in this cheap online shop some switches: http://www.futurlec.com/Switches.shtml

Only one problem, they take along time to shipping, about one moth to shipping to Spain for example hehehe, but is very cheap ^_^

And here another reference with a good catalog, with pics, spec...
http://www.switronic.com.tw/EnglishPage ... fAodBQpE5g

Good luck with your search !!!
Post Reply