Swiss on GC with Viper Extreme

ViperGC/Qoob/etc
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4376
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by emu_kidid » Thu Jan 26, 2012 11:28 pm

ok, compress it using dollz (DOL compressor by Softdev) using the -m -v flags
Image
M tha MaN
Posts: 43
Joined: Thu Jan 05, 2012 4:11 pm

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by M tha MaN » Fri Jan 27, 2012 12:43 am

Thx, that works.

Just have RE2 PAL and it freezes when it asks to switch on 60Hz, but that might be a compytibility issue.

Will try more games also will try from my IDE-Exi =)

So for future releases i will remember:

always pack the swiss-unpacked.dol with dollz3 and -m -v =)
PAL GC (White) DOL 101
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4376
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by emu_kidid » Fri Jan 27, 2012 2:28 am

I will note to build a viper-gc-extreme version in the next package.
Image
M tha MaN
Posts: 43
Joined: Thu Jan 05, 2012 4:11 pm

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by M tha MaN » Fri Jan 27, 2012 1:15 pm

Ok great =)

Btw.: Which Viper BIOS should be flashed to the chip ? Just bought the Chip to get Homebrew on my GC and i don't know if it matters which BIOS you use (with GCOS or without).
PAL GC (White) DOL 101
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4376
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by emu_kidid » Fri Jan 27, 2012 1:37 pm

use Cobra BIOS :)
Image
User avatar
Shinebi
Posts: 87
Joined: Thu Apr 07, 2011 1:57 pm

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by Shinebi » Wed Feb 01, 2012 8:11 am

Just popping in since this seems to get some love again (might be the wrong place for it though):
Still no news on a possible Swiss-loader for a regular Viper's Cobra flash?
(I know you previously recommended SD-load as a plug-in, hence my question.)

...asking in general though, as some other members here seem to be savvy with compiling apps (eg Swiss-loader for Wii).
User avatar
infact
Posts: 347
Joined: Tue Mar 29, 2011 4:35 am
Location: Germany

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by infact » Wed Feb 01, 2012 5:32 pm

so you just need an app, that does this:
  • *boot up as cobra plugin (45056 bytes limit)
    *look for swiss.dol in
    • -SDGecko A
      -SDGecko B
      -IDE-EXI A
      -IDE-EXI B
    *copy it to RAM
    *executes it
Am I right?
infact
Image Image
User avatar
Shinebi
Posts: 87
Joined: Thu Apr 07, 2011 1:57 pm

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by Shinebi » Wed Feb 01, 2012 9:32 pm

Err.. yes I think.
A 'shortcut' would be the good description, that looks for the actual app which is on the SD-card or IDE/EXI HDD...

So instead of booting SD-Load and then booting Swiss, the shortcut boots Swiss directly.
(Similar in behaviour to this one in case you missed it.)

IIRC, it was possible to set a plugin to boot per default (when holding a button or not?) on the Cobra.
- Do mind I'm talking about the regular version, limited by space (dunno how much, but I take it you got it right).

When Emu_kidid mentioned SD-load was limited to SD (couldn't handle SDHC), he immediately stated that a new app would have to be made to improve performance/compatibility as a whole. I'm not getting my hopes up, but if someone pulls this off, that would be great news for the 'deprived' Viper users.

... and it would also be nice to have my Lacie Porsche HDD next to my Q as a matching pair :)
Last edited by Shinebi on Thu Feb 02, 2012 8:20 am, edited 1 time in total.
User avatar
liquitt
Posts: 1753
Joined: Thu Apr 01, 2010 5:43 am
Location: neverland
Contact:

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by liquitt » Thu Feb 02, 2012 7:40 am

infact wrote:so you just need an app, that does this:
  • *boot up as cobra plugin (45056 bytes limit)
    *look for swiss.dol in
    • -SDGecko A
      -SDGecko B
      -IDE-EXI A
      -IDE-EXI B
    *copy it to RAM
    *executes it
Am I right?
yup :) there was this discussion on irc a while back when somebody actually started this. can't remember who though :(
please search before you ask - a lot has been discussed already!
(or use google with "site:gc-forever.com *term*")
http://is.gd/MDmZcr

we also have a wiki filled with knowledge
http://is.gd/dX58Rm
User avatar
Shinebi
Posts: 87
Joined: Thu Apr 07, 2011 1:57 pm

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by Shinebi » Thu Feb 02, 2012 8:19 am

Corrected the previous example link... (just realised it should've been the FORWARDER CHANNEL looking for the app in HBC)
User avatar
infact
Posts: 347
Joined: Tue Mar 29, 2011 4:35 am
Location: Germany

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by infact » Thu Feb 02, 2012 8:38 am

i can't remember either (i hope it wasn't me :D)
but i could actually start this... *looks at clock* *looks at homework* *looks at gamecube*
...
well, okay... :D i'll have a look at this in a minute (mame can wait...)
infact
Image Image
User avatar
liquitt
Posts: 1753
Joined: Thu Apr 01, 2010 5:43 am
Location: neverland
Contact:

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by liquitt » Thu Feb 02, 2012 8:45 am

infact wrote:i can't remember either (i hope it wasn't me :D)
but i could actually start this... *looks at clock* *looks at homework* *looks at gamecube*
...
well, okay... :D i'll have a look at this in a minute (mame can wait...)
yeah it was definetly YOU! ;)
please search before you ask - a lot has been discussed already!
(or use google with "site:gc-forever.com *term*")
http://is.gd/MDmZcr

we also have a wiki filled with knowledge
http://is.gd/dX58Rm
User avatar
infact
Posts: 347
Joined: Tue Mar 29, 2011 4:35 am
Location: Germany

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by infact » Thu Feb 02, 2012 1:25 pm

I dont think so, liquitt ;-)
But anyways. I did some testing... the generated executables by devkitppc are just too big, when they are linked against libogc and libfat. Even when compressed with dollz3 the resulting cbp is just too big.
infact
Image Image
User avatar
Shinebi
Posts: 87
Joined: Thu Apr 07, 2011 1:57 pm

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by Shinebi » Thu Feb 02, 2012 2:27 pm

...so yeah. If this isn't feasable because of size restrictions, would a new version of SD-load with SDHC capability be an option?
(And making it autoboot Swiss at the same time...)

Tbh, I'm just looking for something which can be placed in a regular Viper's plug-in space & automatically boots Swiss from the same device as the games
...such as a large SDHC card/HDD (and ruling out the need of two seperate cards, eg as with current SD-load.)
It doesn't necessarily have to be a Swiss-derived loader I think?

Thanks for having a look into this at least.
+Kudos.
User avatar
infact
Posts: 347
Joined: Tue Mar 29, 2011 4:35 am
Location: Germany

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by infact » Thu Feb 02, 2012 7:09 pm

sdload was afaik coded in pure assembly and therefore is so small...
it is possible to do a recode of it, but i dont know enough assembly to do this (...maybe if we get the source ;-))

it may also be possible to just copy the needed functions from libogc and use a custom libfat or tinyfatfs to archive a much lesser file size for the swissloader.
infact
Image Image
User avatar
liquitt
Posts: 1753
Joined: Thu Apr 01, 2010 5:43 am
Location: neverland
Contact:

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by liquitt » Thu Feb 02, 2012 8:00 pm

iirc a lot of people tried to get the source for sdload ... :/
please search before you ask - a lot has been discussed already!
(or use google with "site:gc-forever.com *term*")
http://is.gd/MDmZcr

we also have a wiki filled with knowledge
http://is.gd/dX58Rm
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4376
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by emu_kidid » Thu Feb 02, 2012 9:43 pm

infact, it wasn't assembly :) Maybe parts of it were but the thing as a whole used Costis's closed source library (imagine a severely stripped libOGC not tied around lwp/newlib).
Image
User avatar
liquitt
Posts: 1753
Joined: Thu Apr 01, 2010 5:43 am
Location: neverland
Contact:

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by liquitt » Fri Feb 03, 2012 7:14 am

what if it would be stripped down to just search for swiss.dol on SDGecko A and B with sdhc support? Would that still be too big? i can't imagine :/
is the viper flash really THAT small :D
please search before you ask - a lot has been discussed already!
(or use google with "site:gc-forever.com *term*")
http://is.gd/MDmZcr

we also have a wiki filled with knowledge
http://is.gd/dX58Rm
User avatar
megalomaniac
Posts: 2480
Joined: Sun Aug 21, 2011 5:33 am
Location: Drunk in Texas
Contact:

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by megalomaniac » Fri Feb 03, 2012 8:52 am

liquitt wrote:what if it would be stripped down to just search for swiss.dol on SDGecko A and B with sdhc support? Would that still be too big? i can't imagine :/
is the viper flash really THAT small :D
just to provide an example of viper flash size

cobra plugin = 45,056 bytes limit
hello world = 82,976 bytes
emu_kidid wrote: beer is like WD40 for megalomaniac's brain, gets the gears moving
>>> BadAssConsoles.com <<<

Image Image Image
User avatar
infact
Posts: 347
Joined: Tue Mar 29, 2011 4:35 am
Location: Germany

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by infact » Fri Feb 03, 2012 1:21 pm

emu_kidid: well, i think if i only take the basic features (video, exi access) and code up sd(hc) from scratch, i could use various sources (libogc, gcos, costis' library, cheqmate's stuff...) and create a small file.
But that is not feasible for me (at least not right now).
infact
Image Image
Dragoon
Posts: 323
Joined: Thu Jan 27, 2011 1:01 pm

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by Dragoon » Mon Feb 06, 2012 11:25 am

@infact why even bother with video? I think it only takes precious space if you do it as a cobra plugin.
Btw, would it be possible to make a swissloader wich is inside the cobra DOL?
For example:
check the entrypoint with a debugger
add some asm commands wich show some text on the screen that tells the user to press X or Y.
then X would be cobra BIOS and Y the swissloader (also some asm commands needed to do this :p)
and the first added asm command would be the new entrypoint.
Image
Arkaitz
Posts: 2
Joined: Wed May 22, 2013 2:17 pm

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by Arkaitz » Thu Jun 27, 2013 2:22 pm

infact wrote:so you just need an app, that does this:
  • *boot up as cobra plugin (45056 bytes limit)
    *look for swiss.dol in
    • -SDGecko A
      -SDGecko B
      -IDE-EXI A
      -IDE-EXI B
    *copy it to RAM
    *executes it
Am I right?
is this posible nowadays?

Thanks
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4376
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by emu_kidid » Thu Jun 27, 2013 10:33 pm

no one wrote anything so no :\
Image
korn16ftl3
Posts: 14
Joined: Mon Oct 17, 2011 6:26 pm

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by korn16ftl3 » Thu Aug 03, 2017 1:47 pm

I realize this is a dead thread but I'm looking for information and haven't been able to turn up anything really because this chip is rather old.
Im looking g for instructions on how to load swiss to the 2mb flash on my viper gc extreme and where/how to find and load a cheat file/list for either switch or the viper gc extreme.....can anyone point me In the direction to I structures and/or files for these purposes?
User avatar
Streetwalker
Posts: 1654
Joined: Mon Dec 30, 2013 7:50 am
Location: Israel

Re: Swiss on GC with Viper Extreme

Post by Streetwalker » Thu Aug 03, 2017 6:43 pm

Post Reply