XenoGC and Panasonic Q

ViperGC/Qoob/etc
User avatar
TPSNT
Posts: 33
Joined: Thu May 12, 2011 10:41 pm
Location: Netherlands

Re: XenoGC and Panasonic Q

Post by TPSNT » Sun Nov 29, 2015 12:06 pm

Let me know what you find. I finally have a working build environment and I am waiting for some Atmega8A chips to arrive.
Undead Sega
Posts: 42
Joined: Sun Jun 14, 2015 7:34 pm

Re: XenoGC and Panasonic Q

Post by Undead Sega » Fri Dec 11, 2015 1:48 am

Atmega8A chips? Are you making your own XenoGC chip by any chance TPSNT??? :D
User avatar
TPSNT
Posts: 33
Joined: Thu May 12, 2011 10:41 pm
Location: Netherlands

Re: XenoGC and Panasonic Q

Post by TPSNT » Wed Dec 30, 2015 8:37 pm

I have built a XenoGC and installed it in my Q but it doesn't work. The red LED turns off and then immediately on again. I guess the next step will be to try to get some debug output over the USART.
Undead Sega
Posts: 42
Joined: Sun Jun 14, 2015 7:34 pm

Re: XenoGC and Panasonic Q

Post by Undead Sega » Mon Jan 25, 2016 1:50 pm

Hey guys, sorry for this being late but (belated) Happy New Year!

@TPSNT, that's a shame to hear! What do you think the results would be if it was done on an original XenoGC chip perhaps??

Either way, did you ever get around to your following step of using obtaining debug over USART??? :)
Undead Sega
Posts: 42
Joined: Sun Jun 14, 2015 7:34 pm

Re: XenoGC and Panasonic Q

Post by Undead Sega » Sun Feb 07, 2016 3:09 pm

Hey guys! Hi @TPSNT! :D

How is it going? Is there any updates on this by any chance?? :)
Undead Sega
Posts: 42
Joined: Sun Jun 14, 2015 7:34 pm

Re: XenoGC and Panasonic Q

Post by Undead Sega » Fri Feb 19, 2016 6:24 pm

Hi guys...any news or updates perhaps? :)
Undead Sega
Posts: 42
Joined: Sun Jun 14, 2015 7:34 pm

Re: XenoGC and Panasonic Q

Post by Undead Sega » Sun Mar 13, 2016 4:23 pm

Anything?

Anything at all guys?? :(
aje_fr
Posts: 1
Joined: Wed May 01, 2019 11:16 am

Re: XenoGC and Panasonic Q

Post by aje_fr » Wed May 01, 2019 11:41 am

TPSNT wrote:
Fri Nov 20, 2015 7:53 pm
This is what I have so far:

Code: Select all

FwDbgstate                  0x8188
FwBSS_Size                  0x01ae
FwTimer2                    0x8078
FwIdleTimeout               0x8192
FwErrByte                   0x8190
FwCmdState1                 0x81a6
FwCmdState2                 0x818a
FwReadLBA                   0x80f8
FwCDB0                      0x80aa
FwMediaOpt                  0x8084
FwFastBootMask              0xfff7
FwReadCfg                   0x8082

FwMemcpy                    0x082f7a
FwMemset                    0x082f9c
FwOrgDiskCheckAddr          0x08867f
FwReset                     0x08d640
FwData1_Source              0x08ebf6
FwDriveState                0x40ed02
FwSetReadOptions            0x0839bb
FwSendCtrlCommand           0x08b2e3
FwDiv512                    0x082f2e

FwInitSpinup                0x083bf1
FwStartDrive                0x0879b6
FwSetInitState              0x08b3c2

FwBP0Addr_ReadECMA          0x08b302
FwBP0Addr_ReadECMA_Exit     0x08b30d
FwBP1Addr_AuthPlusR         0x089ec9
FwBP1Addr_AuthPlusR_Exit    0x089ec9
FwBP1Addr_AuthDMI           0x08aca1
Maybe someone can verify this because I am not sure about some of these.

Hi everyone!
I know that this thread is quuiiitteee old but I'm facing this problem too.
It's now impossible to find a qoob or a viper for the Q so I'm trying to adapt the xenogc to the Q.

I have made all the same steps as TPSNT : my building environnement is ok, modchip correctly wired to the Q, I put his values inside the source code, modify the procedure wich check the drive version.
But what I get is a red light blinking one time at startup, but after the Q is unable to read any disc.

As he was not sure about his value, I wanted to compare his value to the other dvd firmware : 04 06 08 but it's impossible to find binary files (or disassembled) for those drives.

Is there anyone who can provide it to me ?

Or anyone to check if TPSNT's values are correct ?

Thanks !
Post Reply