Swiss Green to Black screen when loading backups

Discussion / Support for Softmods (SDML, AR, Game Hacks)
Post Reply
Robbom8
Posts: 4
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:12 am

Swiss Green to Black screen when loading backups

Post by Robbom8 » Wed Nov 09, 2016 8:30 am

Having a problem with booting backups off of an SD gecko, wherein every time I try to do so I get a flash of a green screen that then turns permanently black. I have tried using two different sd cards (a 2gb fujifilm sd and a 2gb microsd in converter), booting different pal isos (the console is pal) and little things like taking out the action replay disk etc to no avail. I'm really at a loss as to what I need to do next and any help would be much appreciated.
Thanks!
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4701
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Swiss Green to Black screen when loading backups

Post by emu_kidid » Thu Nov 10, 2016 1:55 am

Are you using the latest releases of Swiss? I'd hate to say it but try a better SD card or SD adapter.
Image
Robbom8
Posts: 4
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:12 am

Re: RE: Re: Swiss Green to Black screen when loading backups

Post by Robbom8 » Thu Nov 10, 2016 7:54 am

emu_kidid wrote:Are you using the latest releases of Swiss? I'd hate to say it but try a better SD card or SD adapter.
Yeah Im using the latest swiss. I think the speed classes of my sd cards are too low, I will try with better cards and see if that works. Thanks!

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
User avatar
Streetwalker
Posts: 1744
Joined: Mon Dec 30, 2013 7:50 am
Location: Israel

Re: Swiss Green to Black screen when loading backups

Post by Streetwalker » Thu Nov 10, 2016 8:26 am

Speed class doesn't better much besides being a possible indicator of better quality cards. The way sd adapters work is whacky at most so it's hit or miss.
Also try to press x in the device selection menu and choose "compatible" speed.
Robbom8
Posts: 4
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:12 am

Re: RE: Re: Swiss Green to Black screen when loading backups

Post by Robbom8 » Thu Nov 10, 2016 8:39 am

Streetwalker wrote:Speed class doesn't better much besides being a possible indicator of better quality cards. The way sd adapters work is whacky at most so it's hit or miss.
Also try to press x in the device selection menu and choose "compatible" speed.
Oh right oops, well I was recommend cards from the Sandisk extreme range and the one I purchased is coming today (thank you Amazon prime) so we'll see how that goes, ty for the info
Robbom8
Posts: 4
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:12 am

Re: Swiss Green to Black screen when loading backups

Post by Robbom8 » Thu Nov 10, 2016 7:53 pm

So the card arrived and it works great so far as long as I boot swiss off of a 2gb card. Thanks for the help!

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
FER77
Posts: 3
Joined: Fri Dec 09, 2016 6:05 pm

Re: Swiss Green to Black screen when loading backups

Post by FER77 » Fri Dec 09, 2016 6:15 pm

I have a similar problem, when i load a game on swiss, the screen puts black and the game no works, any image or any sound, help please, i tried with more than one sd and all the same
User avatar
Streetwalker
Posts: 1744
Joined: Mon Dec 30, 2013 7:50 am
Location: Israel

Re: Swiss Green to Black screen when loading backups

Post by Streetwalker » Fri Dec 09, 2016 9:22 pm

Have you tried compatible mode as I suggested ? And what game is it ? Some games simply do not work with swiss.
FER77
Posts: 3
Joined: Fri Dec 09, 2016 6:05 pm

Re: Swiss Green to Black screen when loading backups

Post by FER77 » Fri Dec 09, 2016 10:41 pm

I tried tloz wind waker and tloz twiligt princess on the compatible mode too
Post Reply