Upgraded my Amiga 600 HD

Talk about games you've played, new games coming out, console hardware, etc..
Post Reply
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4533
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Upgraded my Amiga 600 HD

Post by emu_kidid » Tue Jul 08, 2014 11:41 pm

Finally got around to upgrading my Amiga 600 HD which had a dead/corrupted 40MB HDD in it.

I've added 8MB (fast) RAM, 4GB CF card to replace the HDD and upgraded the Kickstart to v3.1, here's two pictures. I really like the way the RAM addon clips on top of the 68000 and has screws in the same spots where the HDD sat to hold it down in position so it wouldn't move even if I dropped the thing hopefully.

Image
Image
Attachments
2.jpg
(797.14 KiB) Not downloaded yet
1.jpg
(611.59 KiB) Not downloaded yet
Image
marcus9199
Posts: 141
Joined: Fri Mar 28, 2014 5:43 am
Location: Texas

Re: Upgraded my Amiga 600 HD

Post by marcus9199 » Wed Jul 09, 2014 1:18 am

Nice!!! I'm still on my old 500 but it plays most of the games I want. I'm sure I'll pick up a 1200 one of these years.
My wife took my Beer Away!!!!
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4533
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Upgraded my Amiga 600 HD

Post by emu_kidid » Wed Jul 09, 2014 1:48 am

You can upgrade your 500 to basically be a 1200 almost and then some.

https://www.ondango-shops.com/shop/prod ... 879/aca500
Image
marcus9199
Posts: 141
Joined: Fri Mar 28, 2014 5:43 am
Location: Texas

Re: Upgraded my Amiga 600 HD

Post by marcus9199 » Wed Jul 09, 2014 4:49 am

I've never seen that before! Looks awesome especially for the price. Thanks!
My wife took my Beer Away!!!!
User avatar
keropi
Posts: 167
Joined: Sun Jun 16, 2013 9:41 pm

Re: Upgraded my Amiga 600 HD

Post by keropi » Wed Jul 09, 2014 7:05 am

Excellent setup! that's easily a WHDLOAD A600 now :)
Piggy-bagging is very common in amiga upgrades, you can also get cheap 020 or fpga accelerators these days for the A600 to give it new life, or even flash a cheap gotek floppy emulation drive with a special amiga firmware and load your adfs like they were real disks !
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4533
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Upgraded my Amiga 600 HD

Post by emu_kidid » Wed Jul 09, 2014 7:56 am

Thanks! I've kept the original floppy drive if I ever wanted to load up a real disk for something :)
Image
User avatar
keropi
Posts: 167
Joined: Sun Jun 16, 2013 9:41 pm

Re: Upgraded my Amiga 600 HD

Post by keropi » Wed Jul 09, 2014 8:36 am

yeah, the floppy is useful :)
btw you should REALLY consider re-capping the A600 , those smd caps are a ticking timebomb after all these years. they usually go bad and leak...
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4533
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Upgraded my Amiga 600 HD

Post by emu_kidid » Wed Jul 09, 2014 11:48 am

I should but I am lazy, does anyone sell a kit?
Image
User avatar
keropi
Posts: 167
Joined: Sun Jun 16, 2013 9:41 pm

Re: Upgraded my Amiga 600 HD

Post by keropi » Wed Jul 09, 2014 2:46 pm

Well you should recap ASAP. I bet when you removed the smd caps near the audio and power area you'll find they started leaking.
Cosmos sells some quality cap kits, they might be somewhat expensive with shipping but they are quality caps and you get a PDF with the cap locations LOL

http://www.ebay.co.uk/itm/Capacitors-ki ... 3a9332c98d

I just got me an A600 capkit as well, I have a little project in mind :D
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4533
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Upgraded my Amiga 600 HD

Post by emu_kidid » Wed Jul 09, 2014 10:46 pm

OK, I'll grab a kit.
Image
Benni
Posts: 259
Joined: Mon Oct 17, 2011 7:45 am

Re: Upgraded my Amiga 600 HD

Post by Benni » Thu Jul 10, 2014 7:59 am

OH YEAH!
same Cap problem like in a GameGear..
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4533
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Upgraded my Amiga 600 HD

Post by emu_kidid » Wed Feb 08, 2017 11:42 pm

Finally replaced the caps on this, I must admit it was almost too late, some caps had started to leak and the liquid was pooling on the top side of the plastic capacitor bases!

Does anyone know if PCMCIA to SD adapters are compatible with the compactflash driver or is it only CF that works? I'm looking at buying one of these: http://www.ebay.com/itm/162293326479 but unsure if it'll be compatible.
Image
Post Reply