Retroarch1.7.6 not work on Gamecube

Discuss emulation on the Gamecube here
Post Reply
64801965
Posts: 17
Joined: Thu Sep 13, 2018 7:08 am

Retroarch1.7.6 not work on Gamecube

Post by 64801965 » Thu May 02, 2019 8:09 am

I use any core that is provided by retroarch bundle with any game roms, all returns me a black screen and reset the Gamecube, it seems that retroarch couldn't work on my machine, so what's the problem with it? Please help! PS: I use GCHDMI solution to display.
64801965
Posts: 17
Joined: Thu Sep 13, 2018 7:08 am

Re: Retroarch1.7.6 not work on Gamecube

Post by 64801965 » Thu May 02, 2019 10:01 am

Retroarch 1.0.0.2 can work, thank God!
razorleafattack
Posts: 11
Joined: Fri Jun 22, 2018 8:16 am

Re: Retroarch1.7.6 not work on Gamecube

Post by razorleafattack » Mon May 06, 2019 12:17 am

64801965 wrote:
Thu May 02, 2019 10:01 am
Retroarch 1.0.0.2 can work, thank God!
Which systems can actually be emulated on the GameCube? I’m curious about Atari, Sega Saturn and Dreamcast games mostly.

I realize there are better ways to emulate these systems but I want to see what I can do, not stop to think whether I should.

I’ve heard the GCN version of Retroarch is mostly broken, so hearing that you have it working is a breath of fresh air.
64801965
Posts: 17
Joined: Thu Sep 13, 2018 7:08 am

Re: Retroarch1.7.6 not work on Gamecube

Post by 64801965 » Mon May 06, 2019 4:47 am

razorleafattack wrote:
Mon May 06, 2019 12:17 am
64801965 wrote:
Thu May 02, 2019 10:01 am
Retroarch 1.0.0.2 can work, thank God!
Which systems can actually be emulated on the GameCube? I’m curious about Atari, Sega Saturn and Dreamcast games mostly.

I realize there are better ways to emulate these systems but I want to see what I can do, not stop to think whether I should.

I’ve heard the GCN version of Retroarch is mostly broken, so hearing that you have it working is a breath of fresh air.
I've checked the retroarch with sega genesis and capcom cps1 core, both work flawlessly.
User avatar
Papy.G
Posts: 77
Joined: Mon Mar 04, 2019 6:14 am
Location: France, Occitanie
Contact:

Re: Retroarch1.7.6 not work on Gamecube

Post by Papy.G » Mon May 06, 2019 8:35 am

I had to try "Mission:Liftoff" for Thomson To8, and did it thanks to Retroarch (Teodore Core), works nice. 8-)

Have still to try Asterix arcade game, and find a way, if possible through Retroarch, to play Oric games, will feedback experience when done.

Can't seem to find which version I use… :roll:
Overclocked DMG
AGB/supercard miniSD
DS Fat/NeoMK3 2006 512Mb
DS Lite/flashme V8noautostealth/Supercard miniSD
DOL001(EUR)/RGB/GBP/WiiSD+Gamexploit
RVL 001/RGB/CMP/WiiSD
64801965
Posts: 17
Joined: Thu Sep 13, 2018 7:08 am

Re: Retroarch1.7.6 not work on Gamecube

Post by 64801965 » Mon May 06, 2019 4:34 pm

Papy.G wrote:
Mon May 06, 2019 8:35 am
I had to try "Mission:Liftoff" for Thomson To8, and did it thanks to Retroarch (Teodore Core), works nice. 8-)

Have still to try Asterix arcade game, and find a way, if possible through Retroarch, to play Oric games, will feedback experience when done.

Can't seem to find which version I use… :roll:


After loading a certain core, its version is displayed on the slightly left bottom of the screen.
Post Reply