Can't Load any game with SD-Boot

All your homebrew software needs & discussion
Post Reply
User avatar
tglaria
Posts: 62
Joined: Sat Apr 10, 2010 11:58 pm

Can't Load any game with SD-Boot

Post by tglaria » Wed Aug 25, 2010 3:12 am

Using SD-Boot 0.3/0.4final/0.4RC1/0.4RC4 I can't play any game.
Some games load, but after a few moments they freeze with a loud 'beep'.
I have no idea what to do.

I've already tried different SD readers, different SD cards, and yet I get the same problem.

SD Card FAT formated.

I'm in a Gamecube (with Component output although I don't have component cables :'( )

Any ideas?

(NTSC Console, NTSC or PAL games, the same thing)
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4680
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Can't Load any game with SD-Boot

Post by emu_kidid » Wed Aug 25, 2010 3:18 am

Check your SD card for fragmentation.
Image
User avatar
tglaria
Posts: 62
Joined: Sat Apr 10, 2010 11:58 pm

Re: Can't Load any game with SD-Boot

Post by tglaria » Sun Aug 29, 2010 8:32 am

How?
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4680
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Can't Load any game with SD-Boot

Post by emu_kidid » Sun Aug 29, 2010 9:32 am

Google "how to defragment in windows xp" or whatever operating system you're on. it's a very easy process.

Or, freshly format your SD card, then put only the game on, this should avoid fragmentation. (formatting it every time you put a new game on)
Image
User avatar
tglaria
Posts: 62
Joined: Sat Apr 10, 2010 11:58 pm

Re: Can't Load any game with SD-Boot

Post by tglaria » Sun Sep 05, 2010 11:12 pm

Nope.
It's defragmented and I still get the same error.

Also, I noticed some differences when loading SD Boot from the DVD vs the SD.
If I load the dol from the DVD I can see the whole name of the files.
If I load the dol from the sd (using SD Load), I see them in 8:3 format (i.e. naruto~1.iso)

Don't know if that has something to do with anything.
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4680
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Can't Load any game with SD-Boot

Post by emu_kidid » Sun Sep 05, 2010 11:57 pm

shouldn't have anything to do with it.

Btw, when loading games, they must be in .ISO or .GCM format, not extracted to the card....
Image
User avatar
tglaria
Posts: 62
Joined: Sat Apr 10, 2010 11:58 pm

Re: Can't Load any game with SD-Boot

Post by tglaria » Tue Sep 07, 2010 10:10 pm

Extracted?

Since SD-Boot can see them (list them, can analyse them) I guess that has nothing to do.

Still, don't understand why the frezeing+sound ...
User avatar
tglaria
Posts: 62
Joined: Sat Apr 10, 2010 11:58 pm

Re: Can't Load any game with SD-Boot

Post by tglaria » Tue Sep 14, 2010 3:53 am

Ok. let me see if I'm doing it the right way:

On Windows:
- Formatted the SD card as fat32
- Patched the SD card with the program that came with SD Boot
- Put the ISO/GCM files in the folder ./GCGAMES/ (shrinked)
- Put the sdloader.bin file in the sd root.
- Put SD-Boot dol files (several versions) on sd root
- Made and burned a bootable DVD where SD-Loader is installed.


On gamecube:
- Boot the dvd, and load sd-loader.
- From SDLoader, load the sd-boot
- Change the sd-gecko to the other slot and then load a game from it.
---> Then the game loads but hangs....


¿any ideas?
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4680
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Can't Load any game with SD-Boot

Post by emu_kidid » Tue Sep 14, 2010 4:09 am

Don't do the following:
Patch the SD card with the program that came with SD Boot
Shrink ISO/GCM files
Put the sdloader.bin file in the sd root.
Image
User avatar
tglaria
Posts: 62
Joined: Sat Apr 10, 2010 11:58 pm

Re: Can't Load any game with SD-Boot

Post by tglaria » Tue Sep 14, 2010 7:20 pm

Ok, so it would be:
Format fat32
put unshrinked games on /GCGAMES
Load SD-Boot and test.

Is this right?
User avatar
emu_kidid
Site Admin
Posts: 4680
Joined: Mon Mar 29, 2010 10:06 am
Location: Australia
Contact:

Re: Can't Load any game with SD-Boot

Post by emu_kidid » Tue Sep 14, 2010 11:14 pm

yes
Image
Post Reply